Food reiniging

Eén van de focusgebieden van Pro.Aktief Services is food reiniging. Wij zijn werkzaam in de volgende voedselverwerkende sectoren:

  • Vleesverwerkende industrie
  • Slachtindustrie
  • Visverwerkende industrie
  • Bakkerijen
  • Groente- en conservenindustrie
  • Notenverwerkende industrie
  • Kaasverwerkende industrie

Binnen elke sector van de voedingsmiddelenindustrie is smetteloze hygiëne van levensbelang. U kunt er bij ons op aan dat uw industriële productielijnen en machinepark altijd op de juiste manier gereinigd en ontsmet worden. Zo kunt u zonder zorgen uw food productie hervatten, want in food reiniging zijn wij de ontzorgers uit het Noorden!

Food reiniging bij Pro.Aktief Services uit Wijnjewoude (Friesland)

Hoe doen wij food reiniging?

De regelgeving in de food branche is bijzonder streng. Maar met Pro.Aktief Services kunt u er zeker van zijn dat het hele reinigingsproces en de desinfectie van al uw industriële machines voor voedselverwerking en voedselproductie voldoen aan deze hoge reinigingsstandaarden.

Maar wij gaan nog een stap verder met onze dienstverlening op het gebied van food reiniging. Onze missie is om u volledig te ontzorgen wat het proces van industriële food reiniging betreft. Dit doen we als volgt:

  • Reinigen en desinfecteren van industriële machines in de foodsector
  • Demontage en assemblage van industriële productielijnen
  • Flexibele ondersteuning in de food productie
Food reiniging: Machine die wordt schoongemaakt door medewerker van Pro.Aktief Services uit Wijnjewoude (Friesland).

Reinigen & desinfecteren van productieomgeving

Onze medewerkers zijn stuk voor stuk hoogopgeleide schoonmaak-professionals. Wij werken volgens de normen van HACCP, ISO, IFS en BRC. U kunt er met onze food reiniging dus op aan dat uw industriële food machines en productieomgevingen op een veilige en hygiënische manier wordt uitgevoerd.

Per machine passen we onze werkwijze aan. Van reiniging met de hand, hogedrukreiniging, stoomreiniging tot droogijstralen: alles wordt brandschoon en volgens de hoogste hygiënenormen afgeleverd.

Demonteren en assembleren voor food reiniging

In de food sector is het tijdens het schoonmaakproces vaak noodzakelijk om machines en productielijnen te demonteren. Als u uw eigen medewerkers hier liever niet voor inzet, dan doen wij dat voor u. Ons personeel haalt uw productielijnen vakkundig uit elkaar en reinigen en desinfecteren alle onderdelen. Daarna zetten we uw machines en lijnen weer helemaal in elkaar en leveren we alles productiegereed op.

Food reiniging: Demontage en assemblage van een productielijn door medewerker van Pro.Aktief Services uit Wijnjewoude (Friesland)
Food reiniging: Flexibele ondersteuning in productieproces door medewerkers van Pro.Aktief Services uit Wijnjewoude (Friesland)

Flexibele ondersteuning in de food productie

Komt u tijdelijk medewerkers tekort waardoor uw food productie in gevaar komt? De betrokkenheid van Pro.Aktief Services gaat verder dan alleen food reiniging. Wij bieden flexibele ondersteuning door onze getrainde medewerkers in te zetten in uw food processen.

Ons personeel wordt heel breed getraind en we rouleren onze medewerkers langs de bedrijven waarvoor wij werken. Al ons personeel doet dus ervaring op met de verschillende food processen. Daardoor kunnen we ons personeel snel en flexibel bij u inzetten.

Surface ATP test

Wij passen o.a. de surface ATP-tests toe om te controleren dat de door ons schoongemaakte ruimtes voldoen aan de hoogste hygiëne eisen in de voedingsindustrie. Een Surface ATP-test is een snelle en eenvoudige methode om de hygiëne en reinheid van oppervlakken te beoordelen door het meten van adenosinetrifosfaat (ATP) niveaus. ATP is een molecuul dat wordt aangetroffen in alle levende cellen, inclusief bacteriën, schimmels, gisten, en voedselresten. De aanwezigheid van ATP op een oppervlak duidt op mogelijke biologische contaminatie. De resultaten zijn binnen enkele minuten beschikbaar en het is een test die zonder uitgebreide laboratoriumapparatuur door ons kan worden uitgevoerd. De uitslag geeft directe informatie over de hygiëne van oppervlakken die nodig is voor kwaliteitscontrole en reinigingsvalidatie.

Pro.Aktief Services-team voor food reiniging

Elke medewerker die schoonmaakwerkzaamheden doet in de food sector is een ervaren en vakbekwame specialist op schoonmaakgebied. Ons team heeft een passie voor food reiniging, zijn uitstekend opgeleid en gespecialiseerd in industriële reiniging en desinfectie. Zoals eerder genoemd zijn onze medewerkers flexibel inzetbaar en ze staan 24/7 klaar om hoogst mogelijke service en kwaliteit op gebied van food reiniging te leveren.

Pro.Aktief Services ontzorgt het hele food reinigingsproces

Wij staan hier in het Noorden bekend als dé betrouwbare ‘ontzorgers’ op het gebied van industriële reiniging en desinfectie binnen de voedingsmiddelenindustrie. Klinkt u dat als muziek in de oren? Laat ons dan de zorgen over food reiniging van uw schouders nemen.